woensdag 12 december 2007

Op sterk water.
Elk jaar gingen we vroeger net als alle andere kinderen 1 dag op schoolreis. Niet een week op kamp zoals tegenwoordig, maar gewoon een dagje weg. We zijn vast wel naar een speeltuin geweest, maar de speeltuin heb ik nooit leuk gevonden, dus of we daar zijn geweest weet ik niet meer.
Wat ik me wel kan herinneren is de dag dat we naar schiphol gingen. Geweldig vond ik dat en het leuke is, ik kom er nog graag. Al die mensen die vertrekken en weer terug komen en al die grote vliegtuigen. Ik kan er gewoon een paar uur zitten en kijken.
We zijn ook een keer ergens geweest waar ze allemaal dieren in glazen potten hadden. Dat was me wat. Zoiets moois had ik nog nooit gezien. Echte dooie dieren in glazen potten met een soort water erin. Ook dit vind ik nog steeds mooi. Dus af en toe ga ik de kelder onder het afrika huis in om de beesies op sterk water te bekijken.

21 opmerkingen:

mieke zei

Soory Els, niks voor mij.
Ik vind het afgrijselijk.

Chris zei

Ik bekijk die beesies boven in het africahuis wel. Ga jij maar de kelder in. Msschien zie daar ook nog wel Dr Jekyll en Mr. Hyde! Doe ze maar de groeten van mij. Brrr....
P.s.Ik kom niet meer op je blog als je ooit nog eens zulke foto's plaatst!!!

Els zei

hahahahaha,maar wie zijn dr jekyll en mr,Hyde??????
Dat moet ik toch weten als ik ze de groeten wil doen.

Chris zei

Ga maar googelen dan vind je ze wel!

Els zei

gggggggggggg en dat noemt zich mijn liefhebbende zwager.

Els zei

Jeetje chris,bedankt dat je het effe wilde vertellen,maar die kerels zijn pas eng.

Chris zei

En jij met je beesten op zout zure, oersterke water??? Jij bent ook een griezel!!! ZO!!!

Els zei

Nou en jij bent een engert,Zo.
1tje die van die enge griezelfilms zit te kijken s avonds in het donker.brrrrrrrrrrrr,mag hopen dat het echt een keer gaat spoken bij jullie.sorry bij jou,als je een keer alleen thuis bent.ZO

Els zei

Zo,omdat chris toch niet meer op mijn blog wil komen kan ik nu rustig zeggen dat hij best lief is hoor en ook best redelijk normaal.(ahum)

Anoniem zei

Een waterige oplossing van ethylalcohol (ethanol) van ca 70% of
een oplossing van het gas formaldehyde in water, formaline genaamd. Dat is het sterke water waar je het over hebt , maar om dat nu in pot met inhoud op log te laten zien ?? Voor studie oké , maar waar haal jij die lugubere kant vandaan ?? Ik zie liever de diertjes in leven .....is me de studie meer waard ;)

Anoniem zei

Het heeft iets lugubers...ik heb weleens een paar doodgeboren puppies op sterk water gezien, maar ik vond het zooow zielig want ze waren zo af, net alsof ze elk moment hun oogjes open konden doen, uit hun potjes springen en gaan spelen...maar dat gebeurde natuurlijk niet en dat maakt me dan droevig,,,

Anoniem zei

Ik vind het aan de ene kant heel facinerend en aan de andere kant krijg je er zo'n brr gevoel van.
Ik heb altijd wel, als de dieren maar een natuurlijke dood gestorven zijn en dan voor studie zo bewaard zijn en niet er voor dood gemaakt zijn.

Anoniem zei

Jeetje, wat kom ik nou weer tegen hier! Ik vind dit wel interessant om te bekijken hoor. Ben heeeel lang geleden eens met een bups aankomende verpleegkundigen naar iets soortgelijks geweest maar daar hadden ze allemaal 'menselijk' dingen op sterk water staan en daar moet je toch een sterke maag voor hebben ;)
OT: Ze vangen geen vissen daaro, maar kweken oesters ;)

Anoniem zei

dank je els!!!! zit ik net heelijk mijn boterhammetje te eten...zie ik dit!!! hahahaha.
op de foto is het griezeliger dan in het echt. ik kom graag in de kelder van het afrikahuis....je kunt er veel van leren en je ziet dingen die je normaal niet ziet.

esther

Anoniem zei

Ha Els,
Tja, die beestjes op sterk water; erg boeiend om naar te kijken vind ik zelf altijd. Maar niet iedereen is het daarmee eens zoals je hierboven kunt lezen.
Maar goed zo zijn er ook mensen die niet tegen bloed, poep, braaksel en wat al niet meer, kunnen.
Als je in de zorg werkt dan wen je daar wel aan. Gelukkig ook maar anders zouden er geen zorg meer zijn.
In Holten is een natuurmuseum(museum Piet Bos) waar ze ook dieren op sterk water hebben staan. Misschien dat je hier vroeger met schoolreisje bent geweest?
Oh ja, vorige week werden in een dierenparkje de ooievaars gevoerd met eendagskuikens. Heb van zo'n dood kuikentje dat op de hand van de verzorger lag een foto gemaakt. Ook om te laten zien dat het hebben van bv ooievaars in een parkje "leuk" is maar dat het wel met zich meebrengt dat ze gevoederd moeten worden. In dit geval met eendagskuikens. Wat denk je; zouden de lezers dit aankunnen zo'n dood beestje?

Els zei

Op de kinderboerderij staat een broedmachine waar je de kuikens uit het ei ziet komen.Daarnaast staat een bak waar kuikentjes rondlopen. Vaak word er gevraagd, wat gebeurd er met de kuikens.De mensen krijgen daarop altijd een eerlijk antwoord.Deze kuikens gaan naar de slangen en andere dieren die kuikens eten.Heel vaak zijn de mensen dan helmaal overstuur en vaak gaan ze even wat drinken en nemen er dan een patatje bij.Liefst een hamburger menu, of een patatje met kipvingers.Als er maar saus bij zit.

Anoniem zei

O bah Els!
Sorry maar dit is nu echt NIKS voor mij....Vind het een vreselijk gezicht..

Ajuuu,
beuzeblaadje

Anoniem zei

Toch fascinerend hoor Els, ik kan wel met je mee hierin..... Je kunt ze megagoed bekijken. Dood hoort even goed bij het leven, en zonder studie en wetenschap liepen we misschien nu nog in een berevelletje..... Ik hoef nu natuurlijk niet meer te zeggen dat ik series als House MD helemaal het einde vind? Helemaal geen moeite met operaties ed., ben denk ik mijn roeping misgelopen.....

Brimstone zei

Boeiend!
Hebben ze daar ook 'foutjes' staan, zoals dieren met 2 koppen of te veel poten?

Anoniem zei

Toen ik dit zag dacht ik dat ik dat ik te veel gedronken had want ik zie allemaal nare beestjes.

Anoniem zei

lachen al die reacties...!!!!!
het onbekende kan/ is vaak eng.
maar ik blijf er bij het trekt wel de aandacht...hahahahahahha

esther