zaterdag 19 januari 2008

ZOEKTOCHT NAAR JACOB 11...........Vrijdag morgen 6 uur.

Vrijdagmorgen 6 uur, we werden wakker van een klagelijk gemiauw. We schrokken ons rot zo midden in de nacht. Egbert sprong het bed uit en ging kijken.
Ja hoor, daar zat een kat voor ons raam te mauwen. Jeetje wat heeft dat beest????????

Het lijkt misschien een beetje ver gezocht als ik jullie vertel dat de kat begon te praten, maar het was echt zo.In duidelijke mensentaal begon hij ons te vertellen dat hij gestuurd was door Jacob.
O, vroegen wij en waar zit dat vervelende ventje dan wel en wat wil hij van ons. Zeker bang dat hij niet meer mee naar huis mag. Nou hij kan de pot op, over 4 uur gaat onze boot en Jacob of geen Jacob, wij gaan naar huis. We hebben het hele eiland over gelopen en het enige wat wij gekregen hebben is een sms.je.

NEE, NEE, mauwde de kat geschrokken toen wij ons hart gelucht hadden tegen hem. Het ligt allemaal een beetje gevoelig voor Jacob. Hij is al sinds gistermiddag 4 uur bij jullie in dit huisje ..........maar hij zit verstopt in de kast en durft er niet uit te komen.

Als jullie mij een plezier doen,kijk dan even in de klerenkast in dat andere kamertje.

Nou dat hebben we maar gedaan en het eerste wat wij zagen was een vreemde kabouter.
Hallo zei hij,ik ben Sil, de vriend van Jacob. Nadat we even met open mond naar hem hadden staan kijken, riepen we heel toevallig alle twee tegelijk.......................................................
JACOB, KOM UIT DE KAST!!!!!!!!!!!!!

En daar was hij dan, onze Jacob. Maar jongen,waar heb je gezeten. wat heb ja allemaal gedaan en waar heb je die vrouw gelaten met die mooie stem waar je het over had?


Nou kijk,die vrouw met de mooie stem is Sil zijn moeder. Toen ik haar ontmoette had ik het al gauw door. Nee zij was niet op zoek naar een man, maar ze zocht een leuke man voor haar zoon. Na 390 jaar voor hem gezorgd te hebben vond ze dat het nu wel eens tijd werd dat hij een relatie begon en dat kan Sil alleen met een man dus heeft ze het zo geprobeerd en hij liet ons een oude foto zien van een kabouter vrouw van zo'n 879 jaar oud.
Tja en wie zijn wij om niet gewoon hartstikke blij voor deze 2 "jonge" mannen te zijn. Liefde is liefde, dus met wie dat maakt niet uit.

En zo zaten we dus 's morgens om half 7 gezellig met z'n allen achter een bakkie koffie op de bank. We wilden graag alles weten van Sil en ook wilden we weten waar ze de hele week geweest waren. Maar dat laatste wilden ze ons niet vertellen, dat was te privé. Wel vertelden ze ons dat Sil met ons meeging naar het vaste land en vanaf nu ook in onze tuin komt wonen.

Wat ze nog meer vertelden over Sil was dat hij een beroemd model is en toen ze ons dat verteld hadden wist ik opeens waarom Sil mij zo bekend voorkwam.

Krijg nou wat zei ik en pakte het boek wat ik pas gekocht had om aan iemand kado te geven..........Kijk nou ,dat ben jij.

Klopt zei Sil en we gingen onze koffers pakken,want de boot naar huis lag al in de haven.

©Els

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb van alles genoten Nel

Anoniem zei

helaas,is het nog steeds lastig om uit die kast te komen.....

vreemd eigenlijk in zo'n "tolerant" landje.....

groet,joek

Anoniem zei

Geweldig wat een prachtig einde van Jacobs avonturen. Dat ie maar heel gelukkig mag worden met Sil :)

mieke zei

Hahahahahahahahaha
Wat een geluk voor Jacob dat jullie zulke vrijdenkende mensen zijn.
Maar.......het is natuurlijk wel jammer dat er nu geen kleine mini kabautertjes komen.

Anoniem zei

Geweldig ik heb echt genoten van je verhaal met toch ook wel een diepere betekenis he, heel mooi ik hoop dat de mennekes heel gelukkig worden samen in jouw tuin!

Fijne zondag en liefs van Sary en de bengels

Anoniem zei

gweldig, wat een verhaal en wat fijn voor Jacob dat jullie Sil meteen accepteerden. Nou heb je dus ook nog een beroemdheid in jouw tuin. Jacob is vast wel gelukkig met z'n nieuwe vrien.

Anoniem zei

Nou Sil, welkom in de familie! Maar ja, zoals ieder nieuw lid zul je toch ook eerst door de keuring van de oppernicht moeten, dus tot binnenkort! Tineke

Tiny zei

Moest ff en stukje terug lezen, maar wat een leuk verhaal.
Dat ze maar heel gelukkig worden saampies.
Heel grappig !!
Groetjes.

Anoniem zei

hé hé , eindelijk !!
dacht al dat hij de woelige baren had opgezocht !
Dit is véél leuker ...een extra werkertje in de tuin , dat ze het zo goed samen kunnen vinden is alleen maar mooi om van dichtbij te mogen meemaken !

Anoniem zei

Dat is een wending aan het verhaal die ik niet had verwacht :)) Gelukkig is ie weer terug en met vriend en nog net op tijd ook! Hoop dat Sil bij jullie kan wennen ;) Die pratende kat zou ik ook maar in mijn koffer stoppen, daar kan je nog geld mee verdienen :)

Anoniem zei

Whahaha, wat een plot zeg!!
Dit had ik nooooit verwacht. Die Jacob toch;)) Dat hij maar heeeeel gelukkig mag worden met zijn Sil!

Anoniem zei

Jacob en Sil, wat een romantisch verhaal! En wij allemaal maar denken dat we keken naar KZV, maar het was KZM. En ook weer die moederrol, net als op de TV bij BZV.

Nou gelukkig krijgt Jacob niet drie mannen tegelijk te logeren, maar kan ie gelijk de ware mee naar huis nemen.

Trouwens Sil is wel een stuk. En zo schoon ook, ondanks zijn leeftijd.

Anoniem zei

Geweldig!
Wat een prachtig verhaal van Jacob en Sil. 'k Moet je eerlijk zeggen dat Sil als twee druppels water op 'mijn' Teunis lijkt! ;-) In het KOC woont ook een kabouter die Sil heet. Die kwam een paar jaar geleden met ons mee van Terschelling.
Fijn, dat er nog meer mensen zijn met liefde voor de kabouter! ;-)