dinsdag 9 oktober 2007

Jacob verteld.

Goedemiddag mensen, ik ben Jacob en ik woon in de tuin van Els en ik wil even iets kwijt.
Jaren lang moet ik het gezeur al aanhoren dat wij kabouters in paddestoelen wonen.
Je denk toch niet dat we gek zijn. Die dingen zijn veel te klein voor ons en ze stinken ook nog.
Volgens mij maken jullie je kinderen ook nog wijs dat er ramen en deuren in de paddestoelen zitten. Kom nou toch, denk even na........................

Zie je een raam of een deur, nee toch. En hoe wou je ons in zo'n ding proppen.'t Lijkt de Bijmer wel. Nee zeg we kijken wel uit. Zeker met z'n allen opgepropt zitten in zo'n bossie paddestoelen.


Waar halen jullie trouwens het verhaal vandaan dat we voor de zieke bloemetjes en blaadjes zorgen ??????? Ben je mal, 't is gewoon herfst en dan valt gewoon het blad er af, net als ieder jaar weer. De bomen willen ook wel eens rust en jullie lopen toch ook niet elke dag in je mooie zondagse pakkie met je haren netjes in de krul................................

Kijk wat we wel graag mogen doen, zo in de herfst, is de laatste bloemetjes in jullie tuin een beetje bijkleuren. Dit Madeliefje heb ik bijgekleurd met olieverf. Best wel mooi geworden he?
Best wel gevaarlijk werk, vooral als die rooie weer eens in de buurt rondstruind.
Hier heb ik gele olieverf voor gebruikt.De blaadjes zijn best moeilijk eigenlijk, want het is moeilijk om de juiste kleur groen te mengen.Het was me te veel werk om er een beetje bruin bij te doen zodat de herfst een beetje beter in het blad te zien is.
Maar nu zal ik voor eens en altijd vertellen wat wij met de paddestoelen doen....................
Wij eten ze gewoon. Ja dat wisten jullie niet he?
Af en toe nemen we een hapje, lekker hoor en heel voedzaam. Dus als jullie nu goed kijken naar de foto's dan kan je het zien. We wonen dus niet in de paddestoel, nee we eten ze.
Zoo dat is eruit,dat lucht op.


Als het weer een beetje mee zit zal ik morgen effe laten zien waar ik wel woon.
Groetjes Jacob.

5 opmerkingen:

mieke zei

Wel potverdorie, ooit heeft iemand mij verteld dat dit Joop de tuinkabauter was en nu maakt diegene ook nog mijn illusies kapot dat de kabauters in paddestoelen wonen.
Ik vind er niks aan hoor.

Chris zei

Ik was altijd al aan het twijfelen of het verhaal met de kabouters en de paddestoelen wel klopt. Nu weet ik het dus....maar ik ben wel nieuwschierig waar jullie wél wonen.

Anoniem zei

haha GEWELDIG!
super gedaan

xx
Bianca

noorderkiek zei

Weer een sprookje naar z'n mallemoer, ik heb nog gezocht naar de kaboutertjes.

beuzeblaadje zei

Dus die hapjes eruit en die uitgesneden pizzapuntjes....dat doen de kaboutertjes???????

Al weer wat geleerd vandaag!!
Groetjes,
beuzeblaadje