maandag 12 november 2007

De Luiaard


Ik vraag mij altijd af hoe komen de mensen toch aan de naam luiaard. Oke er zit niet veel beweging in als je zo kijkt,maar verdorie je zal maar een dag lang zo moeten hangen. Wij kijken graag op zondag avond naar Expeditie Robbinson. Daar worden soms ook van die proeven gedaan en dan moeten de mensen op haast een zelfde manier zo hangen aan een paal. Nou ik kan niet zeggen dat die mensen lui zijn, want je moet toch best sterk zijn wil je dat een paar uur achter elkaar lukken. De winaar is hier de sterkste en krijgt een prijs, maar de luiaard heeft zijn naam hieraan te danken. Niet eerlijk toch. Zeker als je weet dat 1 van die wollebaaltjes haar jong ook nog eens op haar buik draagt.

Hij woont samen met de luiaarden in het Americasa in de dierentuin. Het is er hartstikke donker en ik heb hem nog nooit zo goed kunnen bekijken als nu op de foto.


14 opmerkingen:

Anoniem zei

Grappig, gisteravond zat ik naar zo'n proef te kijken tijdens een uitzending van Robinson, en kreeg inderdaad dezelfde associatie met luiaardjes:)) Dat waren wel degenen die het langst bleven hangen aan die paal!
Mooie foto's van deze wollige beestjes!

Anoniem zei

Die luiaard heb ik eens bij Mieke op haar log gezien. Typisch beestje hoor! Jij hebt er mooie foto's van kunnen maken!

Groetjes,
beuzeblaadje

curieuzeneuzemosterdpot zei

ik doe 't hem niet na. :-))

het lijkt heel comfortabel, maar dat is het allesbehalve!

prachtige beelden heb jij 'van huus uut'! ;-))

Anoniem zei

Els je hebt je zelf weer overtroffen, wat een geweldige foto's van die luiaard.
Wij kijken ook expeditie robinson, pff wat een proef gisteren met het hangen aan die palen he.

Annica zei

Luiaards hebben speciale haakvormige klauwen (met twee of drie "vingers") waardoor ze zonder spierkracht kunnen blijven hangen. Hun hele lijf is gebouwd op een hangend bestaan, dus voor hen steld het niets voor! :) Ze blijven zelfs nog hangen als ze als zijn overleden...

Anoniem zei

Ik vind ze zo leuk, die luiaards als je ze zo traag ziet bewegen! Je hebt ze trouwens prachtig op de foto gezet. En dat rolstaartbeertje is een schatje, je kunt 'm heel goed bekijken op de foto.

Anoniem zei

kijk dat is een lekker slapend plaatje , alhoewel ik de eerste en de laatste van die luiaard dezelfde vind ;) , maar dat is een plaat om naar te kijken als je niet slapen kan ...nou dan ben je zo vertrokken hoor ....;))
de vorige log is ook meesterlijk trouwens , dat koppie !!
fijne dag daar in de Zoo ....

Els zei

hahaha ik zie het nu pas,heb ik me daar 2 dezelfde foto s erop gezet.Ach je moet maar denken ik word ook een daggie ouwer hahaha

Anoniem zei

Prachtfoto's van dit mooie beestje,
zo zie je ze toch beter dan in de dierentuin. Op de onderste foto zie je duidelijk, dat het een heel mooie snoetjes heeft.

Anoniem zei

Schitterende foto`s, ik vind het prachtige beestjes om te zien.
Ik denk dat ze luiaards genoemd worden omdat zij zich zo traag bewegen.

Groetjes Sjoukje

Brimstone zei

Kijk ik twee dagen niet, mis ik weer een deel van de dierentuin :-)

Leuke logs!!

Anoniem zei

Ja we zijn weer terug van vakantie.
En het was beslist geen luie vakantie.
Je hebt een paar prachtige logs met dieren weten te plaatsen!!!

Anoniem zei

Hm, wilde dieren fotograferen. Leuk he? Maar voor mij is die luiaard toch nog te snel. Voordat ik alles ingesteld heb om een foto te maken is dat beest allang weg. Bovendien zijn jou foto's veeeeeeel mooier als de mijne. Ben ik zielig he?

Els zei

hahaha,vis je naar een complimentje hahahahahahaa