woensdag 30 juli 2008

Achter de schermen,,,, de dieet keuken






In de dieet keuken wordt elke dag het eten voor alle dieren klaargemaakt.
Alles wordt afgewogen en de juiste vitamines komen in het eten zodat de dieren presies krijgen wat ze nodig hebben.

©Els

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Een hele organisatie! Neem aan dat ze daar de hele dag mee bezig zijn? Alleen die wurmen ... eeek ... vind je die niet door de hele keuken terug?! Leuk om eens een kijkje in jullie keuken te mogen nemen ;)

Anoniem zei

ik zou daar graag willen werken maar helaas, ietsje te ver weg
al heb ik ooit op de opleiding gezeten in barneveld...
nu verzorg ik mijn eigen kinderboerderij hi hi

Anoniem zei

Je weet dat ze eten krijgen nooit gedacht dat daar een hele keuken voor zou zijn.
Een leuk kijkje in de keuken van de dierentuin.
Bep

Anoniem zei

Leuk om te zien.
Wist niet dat dit bestond en dat er zoveel bij komt kijken.
Werk je daar soms?
gr eva

Chris zei

Bedankt hoor dat je mij aan mijn eigen dieèt herinnerd! Ik zal toch ook eens moeten beginnen. Maar niet met dit voer!!! Brrrr!!!

curieuzeneuzemosterdpot zei

het ziet er ietsje anders uit dan in een grootkeuken van bv een ziekenhuis? :-)

een ietsiepietsie maar? :-))

smakelijke woensdag, els!

Anoniem zei

Daar gaat heel wat snij, hak en plukwerk aan vooraf voordat de dieren hun hapje krijgen!
Heel leuk om even in de keuken te mogen gluren!

Anoniem zei

'k Weet niet precies wat je daar doet in de dierentuin, maar het lijkt me hartstikke leuk werken daar. Je ziet nog eens wat... ;-)

Anoniem zei

Dacht eerst aan een dieetkeuken voor ziekenhuis ofzo....maar toen ik dat vergiet zag begon het me te dagen...;-)))
Leuke reportage!

Anoniem zei

Dat is een hele organisatie Els mooi dat dat tegenwoordig met zoveel zorg gebeurt.

Uiteindelijk zullen de dieren hun dankbaarheid tonen door prachtig gezond te zijn.
Hadden alle dieren het maar zo goed he.

Liefs van Sary en de bengels

Anoniem zei

Die eet keuken,
leuk dat we even konden meekijken achter de schermen.
En dit met prima foto's !
Gr.
P-TER

Anoniem zei

het oude gevoel komt weer boven, al die bakjes, al die wormen, al die gehakte kuikens...en het leuke is...ik ruik het nu ook ineens, haha.

Anoniem zei

Wat een werk he, maar ook wel leuk al die dierenmaaltijden bereiden
Leuk dat je er eens foto's van laat zien.

Anoniem zei

Daar zou ik ook weleens een dagje rond willen kijken. Heel interessant om weten wat en waarom wilde dieren in gevangeschap aan voedsel krijgen.
Mooi log!

Anoniem zei

Ik las net een column van Alex van Hoof, getiteld 'Het natuurlijkheidsdilemma'. Ik moest gelijk aan dit log denken. Het is wel wat lang voor de reactiebox, maar ik wil het toch even plaatsen.

25 juli 2008 14:14
De moderne dierentuin gaat er prat op een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving te creëren voor de dieren. Maar hoe natuurlijk mogen en willen we de dierentuin maken? Wat voeren we onze dierentuindieren? Ja, en speciaal: wat voeren we onze roofdieren?


In de dierentuin van Bagdad worden ezels in het leeuwenverblijf gezet waarna, onder het geloei van de uitgelaten bezoekers, de leeuwen in de kooi worden losgelaten. Het hoogtepunt van de dag.

Zoals in onze dierentuinen vroeger, aan de kassa, zakjes met apenootjes konden worden gekocht, zo kun je nu in Chinese safariparken levende kippen of koeien kopen om die te laten voeren aan de roofdieren.
Natuurlijk toch? Nou, in Nederland vinden we dat onacceptabel.

Maar waar ligt de grens tussen presentatie van de natuur en sadistisch spektakel ? Met de kalong die een banaan verorbert heeft niemand een probleem. De slangenhalsvogel die in Burgers’ Bush de guppies spiest, die daar met tienduizenden in de rivier rondzwemmen, is een voorbeeld van hoe de natuur functioneert. Maar de vogel die in diezelfde bush een anolis opeet leidt meteen tot verontwaardigde reacties. Ouders stijgeren omdat de hagedis, voor de verbijsterde kinderogen is verslonden door de brute vogel. Een wrede verstoring van het romantische natuurbeeld van de stadsburger. We willen toch ook niet weten hoe we aan onze carbonade komen. Of zou het juist niet goed zijn om gezien te hebben - en dus, onder ogen te zien - hoe we er aan komen?

In Deense dierentuinen gaan schoolklassen naar de kinderboerderij om de kippen te voeren en aaien. De medewerker van de dierentuin neemt daarna de klas mee, haalt een dode kip te voorschijn en snijdt hem dwars doormidden om uitleg te geven over de bouw van onze gevederde vriend. Na het experiment wordt de kip aan de leeuwen gegeven.
Is dit in Nederland mogelijk? Is er hier nog steeds sprake van sadistisch spektakel?

Is het mogelijk om overtollig dierentuinbewoners, ja ook die zijn er, op te voeren aan de roofdieren. nadat ze op verantwoorde wijze geslacht zijn? Een overtollige, in de dierentuin gefokte antilopenbok spaart een koe.

Met het voeren van de paarden die hun leven hebben gesleten in de uiterwaarden hebben al velen moeite. Laten we het maar bij de poten houden, want de kop van Bonfire willen de vereerders van de dressuursport niet graag verslonden zien worden. Dus voeren voordat de bezoekers er zijn.

Het neerleggen van een overleden zwart wit gestreept paard is dan al helemaal uit den boze. De dieren hebben er geen moeite mee, sterker er is niets heerlijker voor een leeuw om zijn prooi met huid en haar te kunnen verslinden. Voor de leeuw is het gedragsverrijking. Maar mag het publiek het zien? Educatief prikkelend of toch sensatielust prikkelend???

Levende ezels voor de leeuwen van Bagdad, zoiets zullen we bij ons nooit zien, maar wat is er mis met de kip uit Denemarken?

Gelezen op de site van Vara's Vroege Vogels http://vroegevogels.vara.nl/

Anoniem zei

Leuk zo'n serie over de keuken op je werkplek (ahum voor de dieren dan hè). Goed ook om te zien dat de "één z'n dood de ander z'n voer" is.

appelflap zei

Aah die rooie op de eerste foto ben ik XD

Haha leuk om foto's zo weer terug te zien.

Groetjes,
Martine