donderdag 24 juli 2008

Koeien




Het blijven mijn lievelings dieren de koeien. Vroeger droomde ik van een huisje met in mijn weilandje erachter 1 koe. Liefst een dikke rooie.
Op school moest ik alle koeien rassen uit mijn hoofd leren en wist ze ook allemaal.
Nu na zoveel jaar kan ik alleen maar zeggen dat ik denk dat het de M.R.IJ is (het Maas ,Rijn en IJsel type) maar zeker weten doe ik het niet meer.
Dus vandaag heten ze weer gewoon koe.

©Els

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook een van mijn lievelingsdieren samen met het varken! Ik droomde altijd van een hutje op de hei met allerlei dieren. Die droom is gedeeltelijk uitgekomen, nu is 't wachten nog op het varken, de koe, een paard en en en ....! Mooie serie Els. Zie trouwens dat ze buiten de oormerken, ook nog een halsband om hebben. Nog even en ze lopen met gelakte nageltjes rond?! :))

Anoniem zei

tja els...ik heb het zelfde probleem...
alle rassen moest ik leren maar weet het nu niet meer zo goed, haha. wel hele mooie foto's

Anoniem zei

Jullie kleine nichtje van 3 jaar is ook niet bang van de koeien. Ze loopt er gewoon naar toe om te aaien en de kop tussen haar handjes te nemen.
Nel

Anoniem zei

Hoe ze ook heten mogen, ik vind koeien geweldig :)
Je hebt ze fantastisch gekiekt!

Anoniem zei

Lijkt me supermoeilijk om al die koeiennamen uit het hoofd te kennen! Voor mij is een koe gewoon een koe. Ik maak wel onderscheid tussen een mooi en een lelijke of ik geef ze een naam volgens kleur. Maar daar blijft het toch bij!

Anoniem zei

Mooie koeien zijn het met hun verschillende kleuren bruin.
Vraag me niet wel ras het is,
ik ken alleen de friese koe en de roodbonte.

Anoniem zei

Ik "heb" niet echt iets met koeien, ze horen hier "gewoon" bij de omgeving! Hier zie je nog weilanden vol koeien, iets wat je volgens Chris in Duitsland steeds minder ziet! Daar schijnen ze het hele jaar binnen te zijn??? Errug toch......moest er niet aan denken!

Groetjesss,
beuzeblaadje

Anoniem zei

Prachtige beesten! Maar zie ik het nu goed, hebben ze naast hun foeilelijke oorversieringen nu ook een halsversiersel? 't Moet toch niet gekker worden; koeien zijn van zichzelf mooi genoeg.....

Anoniem zei

Nou vooruit, dan zetten we er ook nog roodbonte voor, dat is genoeg toch? Machtige beesten!

Anoniem zei

Dit is wel een bijzonder mooi stelletje koeibeesten bij elkaar.